Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ'' ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! ''ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ! '' ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΜΟΙΒΗ''

  Σε ατελείωτη φαρσοκωμωδία, υπό τη σκιά υπόγειων διαβουλεύσεων, μυστικών συμφωνιών, εκβιασμών, εσωκομματικών προστριβών αλλά και πολιτικών υπαναχωρήσεων εξελίχθηκε η αναζήτηση «Πρωθυπουργού» μνημονιακής πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης για τη χώρα.
Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό των δύο κομμάτων έχει ξεσπάσει σκηνικό έντονων αντιπαραθέσεων, προστριβών και αλληλοσπαραγμού με αιχμή τόσο τα πρόσωπα του Πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης όσο και του χρονοδιαγράμματος και του πλαισίου μέσα στο οποίο αυτή θα λειτουργήσει, συνθέτοντας έτσι μια εικόνα πλήρους διάλυσης
του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.
  Μέχρι και χθες διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης ότι καθοριστικό ρόλο στη μη πρόκριση της λύσης Παπαδήμου διαδραμάτισε η άρνηση του Ευ.Βενιζέλου, κάτι το οποίο ήρθε ο ίδιος να διαψεύσει σήμερα, λέγοντας:  «Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική ''φούσκα'' των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος», δήλωσε...
  Ταυτόχρονα σφοδρότατες αντιπαραθέσεις, που φτάνουν σε πραγματικό «σάλο» έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ, ειδικότερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και πολύ περισσότερο στη βάση και τους οπαδούς της, σχετικά με την «αιφνίδια» απόφαση για συμμετοχή του κόμματος σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.Οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ διαπερνούν ακόμα και το στενό επιτελείο του Α. Σαμαρά, αν και εκεί οι διαφορετικές απόψεις διατυπώνονται περισσότερο με την απαίτηση για μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων (!) της ΝΔ στην κυβέρνηση (λες και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα έχει, έτσι κι αλλιώς, άκρως πολιτικό χαρακτήρα, με ακέραια την ευθύνη της ΝΔ για τα πεπραγμένα της).
  Θα μπορούσε να είναι έως και διασκεδαστικό το σίριαλ-παρωδία  αναζήτησης μνημονιακού ''Πρωθυπουργού'' συγκυβέρνησης, αν ουσιαστικά δεν σηματοδοτούσε ένα ακόμη κοινοβουλευτικό ''πραξικόπημα'' με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Εως και συνυπεύθυνα, ωστόσο,  για αυτή την εκτροπή θα μπορούσαν να θεωρηθούν και τα κόμματα ΛΑΟΣ, Δημοκρατική  Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγοι Πράσινοι  που έσπευσαν να  παράσχουν ''πολύτιμη'' νομιμοποίηση στις κινήσεις των εκπροσώπων του δικομματισμού, με διαφορετικό χρώμα και σκοπιμότητες το καθένα από αυτά..
  Παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας πολιτικής εκτροπής σε βάρος του λαού και της δημοκρατίας που έχει ταυτόχρονα σύσσωμη, σχεδόν, τη στήριξη των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, τα οποία μέρες τώρα έχουν εξαπολύσει μια καταιγιστική προπαγάνδα περί της αναγκαιότητας δημιουργίας άμεσα κυβέρνησης συνεργασίας-εθνικής σωτηρίας υπό τον απόλυτο "μπαμπούλα'' της μη εκταμίευσης της 6ης δόσης και της ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ.
  Παρακολουθούμε αυτή την επαίσχυντη καταστροφολογία, η οποία στόχο έχει να παγιδεύσει τον ελληνικό λαό και να παραλύσει τη διάθεση του να αντιδράσει.
  Δεν είναι δυνατόν το ευρώ, αλλά και η ΕΕ, να χρησιμοποιούνται ως μέσα πιέσεων για τον εξανδραποδισμό της χώρας, πολύ δε περισσότερο που απροκάλυπτα πλέον ζητείται επιστολή μνημονιακής υποταγής και δουλοφροσύνης με  τις  υπογραφές (!!!) τόσο ΓΑΠ και Σαμαρα όσο και του νέου Πρωθυπουργού, του νέου Υπ. Οικονομικών και του διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να εκταμιευθεί δήθεν τάχα η 6η δόση. Κίνηση που στην ουσία συνεπάγεται έγγραφη δέσμευση για την εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων τα οποία απαρεγκλίτως θα συνοδεύουν και θα υλοποιούν αυτήν την απόφαση!
  Οι πολίτες πρέπει να απορρίψουν τον εκβιασμό αν θέλουν να έχουν μέλλον! Πολύ περισσότερο που η έξοδος από το ευρώ (αλλά και από την ΕΕ) καθόλου δεν ισοδυναμεί με καταστροφή. Αντίθετα, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, στο πλαίσιο πάντα μιας προοδευτικής πολιτικής ανασυγκρότησης από μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, συνιστά προϋπόθεση εξόδου από την κρίση και παραγωγικής ανόρθωσης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου