Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο...ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"

(Βέβαια το ορθότερο θα ήταν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στη συγκυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ στην εξουσία γιατί όσο κι αν επιθυμεί ο αρχηγός της ΝΔ μετά τη θεαματική του κωλοτούμπα και την εγκατάλειψη της ψεύτικης αντιμνημονιακής γραμμής, να πείσει τους ιθαγενείς ότι δε συγκυβερνά, η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου πρόκειται στην ουσία για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με ακροδεξιά γαρνιτούρα.)

 Τελικά μετά από 30 χρόνια το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία γίνεται πράξη αφού έχουμε την τύχη να «καμαρώσουμε» τα λεβεντοπαλίκαρα του ΛΑΟΣ στο κυβερνητικό σχήμα. Κι εκεί στο ΠΑΣΟΚ υποθέτω θα είναι πολύ περήφανοι που κυβερνούν και επίσημα με τον Καρατζαφέρη για να συνεχίσουν για πολλοστή φορά τη διάσωση της χώρας και του λαού. Υπερήφανοι και καταχαρούμενοι είναι και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της εξουσίας, οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Μαζικών Μέσων Εξαπάτησης αφού θεωρούν ότι πέτυχαν το σκοπό της παχυλής αμοιβής τους, κατάφεραν το στόχο τους που δεν ήταν άλλος από το να μας πείσουν ότι πρέπει να διασωθούμε για ακόμα μια φορά και πως η προσφυγή στις κάλπες είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Επιστρατεύθηκαν για αυτό τον σκοπό και οι δημοσκοπικές εταιρείες με τα κουτοπόνηρα κατευθυνόμενα ερωτήματα προκειμένου να βγάλουν τα ποθητά αποτελέσματα. Τελικά όλο το σύστημα δούλεψε για ακόμα μια φορά άψογα βοηθώντας τον κ. Παπανδρέου να αποδράσει από την κυβέρνηση χωρίς να στηθούν όπως θα έπρεπε κάλπες. Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τεράστιες γιατί επέτρεψε και στην ουσία συνέβαλε σε αυτή τη δημοκρατική εκτροπή. Γιατί έχουμε μια πρωτοφανή αλλοίωση της λαϊκής εντολής, γιατί ποτέ ο λαός μας δεν ψήφισε και δεν έδωσε εντολή να κυβερνά ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στηριζόμενη και από τη ΔΗ.ΣΥ. της κ. Μπακογιάννη δεν είναι σε καμιά περίπτωση μεταβατική κυβέρνηση ούτε και διαδικαστικό ρόλο θα έχει αφού θα ψηφίσει μέτρα, που είναι προφανές ότι η καταρρέουσα κυβέρνηση του Παπανδρέου δεν μπορούσε να ψηφίσει. Πιο συγκεκριμένα:
  1. Θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση που θέτει τη χώρα σε εξευτελιστική εποπτεία και σε δεκαετή τουλάχιστον σκληρή, πρωτοφανής λιτότητα με στόχο εάν πάνε όλα καλά να επιστρέψουμε το 2020 στο καραμανλικό ποσοστό ελλείμματος (120% του ΑΕΠ)!
  2. Θα πάρει νέα μέτρα - και πολύ σύντομα μάλιστα - για να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011.
  3. Θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό τους 2012 πλήρως εναρμονισμένο στις επιταγές της δανειακής σύμβασης.

  Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος στις πρώτες του κιόλας δηλώσεις ως πρωθυπουργός περιέγραψε ως έργο της κυβέρνησής του την υλοποίηση των συμφωνιών της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται μ' αυτές τις αποφάσεις.
Άγνωστος είναι και ο χρόνος της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά. Είναι πολύ πιθανό να επιδιωχθεί μια παράταση άγνωστης διάρκειας και πολλά θα καθοριστούν από τις αντιδράσεις του λαϊκού κινήματος. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία οι αντιδράσεις των πολιτών να συνεχιστούν και να μεγαλώσουν, το λαϊκό κίνημα να γιγαντωθεί και να σύρει το πολιτικό σύστημα στη μόνη αποδεκτά δημοκρατική λύση: την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου