Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12/11 η πρώτη συνάντηση των μελών και φίλων του ΔΣ του Συλλόγου διαβητικών Κεφαλληνίας - Ιθάκης,στο "καφεπωλείο" στα Κοκύλια. Συζητήθηκαν η μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον προγραμματισμό κεντρικής εκδήλωσης που ετοιμάζει ο Σύλλογος, για τις 10 Δεκεμβρίου στον "Κέφαλο". 


Ο Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη και Φίλων, ιδρύθηκε πρόσφατα στο Αργοστόλι και αποτελεί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο, με κεντρικό σύνθημα: "Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τον Διαβήτη".
Μέλη του Συλλόγου αποτελούν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και πάσχουν από διαβήτη, οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ανηλίκων διαβητικών καθώς και οι φίλοι αυτών που αισθάνονται αλληλέγγυοι και επιθυμούν να προσφέρουν για την επίτευξη  των σκοπών του Συλλόγου.
Η δράση του Συλλόγου αποσκοπεί:
• στην πληροφόρηση και συνεχή ενημέρωση των μελών του σχετικά με την ασθένεια του διαβήτη (συμπτώματα, διάγνωση, αντιμετώπιση, επιστημονικές, εξελίξεις)
• στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου και στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας για την επίλυση των κοινών τους προβλημάτων.
• στη δημιουργία ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης των ατόμων με διαβήτη και των οικογενειών τους.
• στην οικονομική στήριξη των διαβητικών που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους για την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• στη συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με το διαβήτη (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φαρμακοποιοί κλπ) για τη βελτιστοποίηση  των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην υποστήριξη του επιστημονικού έργου για την έρευνα, πρόληψη και θεραπεία του διαβήτη.
 
Αν είσαι διαβητικός, αν έχεις παιδί, φίλο ή συγγενή, ή αν ασχολείσαι επαγγελματικά με το διαβήτη μη διστάσεις να έρθεις κοντά μας και να βοηθήσεις στο έργο μας. Πιστεύουμε ότι θα βοηθηθείς κι εσύ!
Ο διαβήτης δεν πρέπει να αποτελεί taboo. Είναι τρόπος ζωής.
 
Όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη.
Πληροφορίες - εγγραφές τηλ. 6937416600
url: www.kefalonia-greece.gr/diabetes.
email: diabetes@kefalonia-greece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου