Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ - ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!


Με μεγάλους πανηγυρισμούς έγινε δεκτή, από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και το αστικό πολιτικό κατεστημένο, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup (σύνοδος υπουργών οικονομικών ευρωζώνης) για εκταμίευση της 6ης τροϊκανής δόσης - δηλητήριο ύψους €8 δις.
Φυσικά, οι πανηγυρισμοί αυτοί, δεν αποτελούν τίποτα άλλο από  τραγικές και αποκρουστικές ιαχές των υπευθύνων της σημερινής καταστροφής, καθώς βουλιάζουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά (και πάντα συναινετικά) στο μνημονιακό βούρκο!
Και αυτό διότι η απόφαση εκταμίευσης της 6ης δόσης, ελήφθη κάτω από το πρίσμα των απαράδεκτων, εθελόδουλων, και εξευτελιστικών για τη χώρα επιστολών, που απέστειλαν οι Παπανδρέου - Σαμαράς - Καρατζαφέρης
προς την τρόικα.
Ουσιαστικά η απόφαση εκταμίευσης της 6ης δόσης, σηματοδοτεί την αναγνώριση δέσμευσης του αστικού πολιτικού κατεστημένου, όχι μόνο στη στήριξη της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, στην ίδια την απόλυτη καταστροφή της χώρας και του ελληνικού λαού!
Αναλυτικότερα, οι επιστολές σηματοδοτούν τη δέσμευση του κόμματος του μνημονίου:
- στην εφαρμογή της έωλης, ανεπαρκούς και επιζήμιας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου,
- στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων λεηλασίας που απορρέουν από αυτήν, όπως θα αποτυπωθούν στο νέο μνημονιακό πρόγραμμα. Ενδεικτικά, αυτό σημαίνει πως οι δημόσιες δαπάνες θα κόβονται (και οι πραγματικοί φόροι θα αυξάνονται) τόσο όσο χρειάζεται ώστε να πιαστούν οι στόχοι για το έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ (€17 δις του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου).
- στη κύρωση της νέας κατοχικής τροϊκανής δανειακής σύμβασης
Πέρα όμως από τους πανηγυρισμούς, η απόφαση εκταμίευσης έγινε δεκτή στην ελληνική "επαρχία" και με προσποιητά επιφωνήματα ανακούφισης, που υπενθύμιζαν με περίσσιο θράσος στον εξοργισμένο ελληνικό λαό πως η εκταμίευση της δόσης θα κάνει, δήθεν, δυνατή την καταβολή μισθών και συντάξεων!
Όπως όμως έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές στην iskra, τούτο δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια αθλιέστατη προπαγάνδα που αποκρύπτει το γεγονός ότι οι μισθοί και οι συντάξεις, υπερκαλύπτονται από τα φορολογικά έσοδα!
Μάλιστα, ακόμα και αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί εύκολα με ανάκτηση του εργαλείου της νομισματικής πολιτικής δηλαδή με ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!
Αντιθέτως, οι τροϊκανές δόσεις κατά το συντριπτικό τους ποσοστό δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να καλύπτουν τα κενά αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους, δηλαδή πάνε σε τόκους και χρεολύσια!!! 
Συνεπώς, η τυχόν μη εκταμίευση της 6ης δόσης δεν θα σήμαινε ότι δεν θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις, αλλά ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια ενός άδικου, ταξικού και μη βιώσιμου χρέους ή τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών!!!
Για αυτούς λοιπόν, βροντοφωνάζουμε για μια ακόμα φορά πως η 6η δόση όπως και κάθε άλλη τροϊκανή δόση όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα το θετικό στη χωρά και τον ελληνικό λαό, αλλά αντιθέτως βλάπτουν όλο και περισσότερο! 
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου