Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΙΣΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/12, στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, η προγραμματισμένη εκδήλωση του "Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη και φίλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης", υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ) με θέμα: "ο διαβήτης τύπου Ι και ΙΙ στην καθημερινότητά μας".
 Η ποιότητα των εκλεκτών προσκεκλημένων ομιλητών, η άρτια διοργάνωση και  το ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου, για το πολύ μεγάλο κοινωνικό ζήτημα του διαβήτη στη ζωή μας, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης.

  Η παιδίατρος - διευθύντρια του διαβητολογικού κέντρου Νοσοκομείου Παίδων "Π-Α Κυριακού" κ. Ανδριανή Βαζαίου,ανέπτυξε το θέμα: "Σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι - προβλήματα στην

καθημερινότητά μας". Η παθολόγος κ. Νόπη Αλεξανδροπούλου, διευθύντρια του ΓΝΝ Ληξουρίου, παρουσίασε το θέμα:
"Σακχαρώδης διαβήτης: μια γλυκιά απειλή - η θεραπευτική συμμαχία γιατρών - ασθενών".
Το θέμα: "Διατροφικές συστάσεις για το σακχαρώση διαβήτη τύπου ΙΙ" ανέπτυξε η κ. Ελένη Σολωμού, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος.
 Με την ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια κ. Άννα Αυγουστάτου, που παρουσίασε το θέμα: "Σακχαρώδης διαβήτης και κοινωνικός περίγυρος: μια απόπειρα προσέγγισης", ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ομιλητών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.ΔΙ. (Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη) -μέλος της οποίας είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη και φίλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης-  κ. Δημήτρης Συκιώτης.
 Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αρετή Κυπριώτη, τόνισε την σημασία της λειτουργίας του Συλλόγου σε σχέση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στο τεράστιο ζήτημα του διαβήτη. Μια σειρά από ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις θα βοηθήσουν αποτελεσματικά τόσο στην ενημέρωση όσο και στην αντιμετώπιση του διαβήτη.

 Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο κ. Σπύρος Μοσχόπουλος,ο κ. Σωτήρη Κουρής, ο κ. Βαγγέλης Κεκάτος και ο κ. Άγγελος Κωνσταντάκης και εκ μέρους του Συλλόγου την παρουσίαση έκανε ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Γερολυμάτος.
η κ. Αρετή Κυπριώτη
ο κ. Δημήτρης Συκιώτης

η κ. Ανδριανή Βαζαίου
η κ Νόπη Αλεξανδροπούλου
η κ. Ελένη Σολωμού
η κ. Άννα Αυγουστάτου
 ο κ. Σπύρος Γερολυμάτος
Δημήτρης Βανδώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου