Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.. ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Και τα μισά να πιστέψεις από τη δράση του κυκλώματος των εκβιαστών και τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης σου σηκώνεται η τρίχα. Όχι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την κρίση για να κερδίσουν πατώντας κυριολεκτικώς επί πτωμάτων –αυτό το έχουμε δει, το μάθαμε και το ξέρουμε καλά. Αλλά γιατί στη συμμορία εμπλέκονται άτομα υπεράνω υποψίας, εκπρόσωποι της αφρόκρεμας της πόλης, προσωπικότητες των κομμάτων που σήμερα έχουν αναλάβει να σώσουν την Ελλάδα βυθίζοντας κόσμο και κοσμάκη στην ανέχεια.

Αρχηγός ένα διακεκριμένο στέλεχος του ΛΑΟΣ. Συνένοχος ένα  επίσης διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ. Και συμμορίτες από κάθε είδους χώρο της εξουσίας, από αστυνομικοί μέχρι δημοσιογράφοι κι από ανώτεροι τραπεζικοί μέχρι επιχειρηματίες. Όλοι μαζί, μια μικρογραφία του συστήματος που διαφεντεύει τη ζωή μας –άρπαζαν, λήστευαν, εκβίαζαν, για να τσεπώσουν εκατομμύρια ευρώ.  Αδιαφορώντας αν οδηγούν στη φτώχεια, στην απόγνωση, ακόμα και στην αυτοκτονία όσους έπεφταν στα νύχια τους. 
Εδώ αξίζει να θυμηθεί κανείς τον Σολωμό: Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Και δώστε βάση παρακαλώ, όχι υπόκοσμος, αλλά κόσμος! Κόσμος
στρογγυλοκαθισμένος σε καρέκλες της εξουσίας, σε γραφεία όπου κρίνεται η τύχη των αθώων, σε αστυνομικά τμήματα, σε πόντιουμ ενημέρωσης και σε σαλόνια δεξιώσεων. Κόσμος που βάσιμα μπορείς να υποθέσεις ότι εκπαιδεύτηκε στην παρανομία υπηρετώντας τη νομιμότητα. Εξασκήθηκε στην αρπαγή ασκώντας μικρή ή μεγάλη εξουσία. Άντλησε από κόμματα και παρατάξεις το ηθικό κεφάλαιο για να προχωρήσει στο έγκλημα.
Τώρα τρέχουν να τετραγωνίσουν το κύκλωμα. Ο Παπουτσής κοκορεύεται για την αστυνομία του, ο Βενιζέλος ελίσσεται για τους πράσινους διώκτες της φοροδιαφυγής και ο Καρατζαφέρης κάνει το παγώνι για τους εκλεκτούς του. Όλοι τους, Γραμματείς και Φαρισαίοι, νίπτουν τας χείρας για τη συμμορία και τη δράση της, γιατί δεν μπορούν βέβαια και να ομολογήσουν ότι δικά τους είναι τα καλά παιδιά. Ότι δε λυμαίνονταν δέκα χρόνια την πόλη χωρίς κανείς να τα ενοχλήσει. Ότι δε γεννήθηκε με παρθενογένεση το τέρας αυτό που καταβρόχθιζε ανθρώπους. 
Α, ναι, το χρεώνονται. Το χρεώνεται η σάπια εξουσία που οδήγησε τη χώρα στην ανέχεια κι ένα στρατό επίλεκτων μελών της στον αθέμιτο και προκλητικό πλουτισμό. Και θα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί οι ηθικοί αυτουργοί. Αλλά αργότερα, γιατί πρέπει πρώτα να μας σώσουν…  
Θαν.Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου