Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΡΚΟΖΙ: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΩΣ ΤΟ ΜΑΡΤΗ!

«Δια πυρός και σιδήρου», Γερμανία και Γαλλία προχωρούν, σταθερά και με γοργούς ρυθμούς, προς την επιβολή δημοσιονομικής δικτατορίας στην ΕΕ το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο!
Στην πρώτη συνάντηση τους για το 2012, το δίδυμο «Μερκοζί» (Α. Μέρκελ – Ν. Σαρκοζί) συμφώνησε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της οικονομικής και πολιτικής απολυταρχίας που επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν στην ΕΕ.
Οι διαπραγματεύσεις θα είναι μάλλον σύντομες και τυπικού χαρακτήρα, αφού θα ολοκληρωθούν εντός των προσεχών ημερών και το χρονοδιάγραμμα, για την υπογραφή του διακυβερνητικού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας και ενοποίησης, προβλέπει ως ύστατη ημερομηνία την 1η Μαρτίου. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες της ευρωζώνης δήλωσαν την πρόθεση τους να επιταχυνθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.  Είναι φανερό ότι, με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους να βαθαίνει και την ευρωζώνη να είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση, Γερμανία και Γαλλία θα κάνουν τα «αδύνατα δυνατά» για να εγκλωβίσουν τα υπόλοιπα κράτη – μέλη σε μια φυλακή εξαιρετικά σκληρής δημοσιονομικής πειθάρχησης, με συνεχόμενα εξοντωτικά μέτρα, «εξανδραποδισμό» κρατών και ύφεση που γιγαντώνεται ασταμάτητα.
Προφανώς, δεν είναι ότι Μέρκελ και Σαρκοζί δεν ξέρουν ότι η σκληρή μονεταριστική πολιτική και η αυταρχική εμμονή στο δημοσιονομικό «κατώφλι» του ελλείμματος κάτω από 3% δεν μπορούν να λειτουργήσουν προωθητικά στην οικονομική ανάκαμψη.
Αντιθέτως, επιδιώκεται η «επανίδρυση» μιας ΕΕ ακόμα περισσότερο αυταρχικής, στην οποία, η Γαλλία και – κυρίως – η Γερμανία, με όχημα τη δημοσιονομική «συνέπεια» και ελλείψει σοβαρών αντιστάσεων σε επίπεδο κυβερνήσεων και κρατών, θα μπορούν να δημιουργούν κράτη – «αποικίες» (πρώην «εταίροι»). Αυτά, όσο θα παραμένουν αλυσοδεμένα στο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα αναπροσαρμόζεται προς το αυταρχικότερο ανάλογα με τις συνθήκες (βλ. ESM), θα καθίστανται προτεκτοράτα, τα οποία θα ξεζουμίζονται (στην κυριολεξία) για να διασωθούν, εν μέσω κρίσης, τα συμφέροντα των τραπεζών και των κυρίαρχων οικονομικών ελίτ.
Φυσικά, Σαρκοζί και Μέρκελ δεν παρέλειψαν να απειλήσουν με τον πιο κυνικό τρόπο την Ελλάδα για άλλη μια φορά, αφού τόνισαν ότι αν δεν ολοκληρωθεί το PSI (εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους), η επόμενη δόση (μόνιμος «μπαμπούλας» πλέον για κάθε είδους εκβιασμό) δεν πρόκειται να δοθεί...
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου