Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ! ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! Λοβέρδος υπέρ Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος!!

Ενόψει εκλογών (νωρίτερα απ' ότι προβλεπόταν μέχρι προσφάτως -πλέον κάνουν λόγο για αρχές Απρίλη-) και με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να χτυπάει κόκκινο, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ συσπειρώνονται,  και επισπεύδουν τις εσωκομματικές εξελίξεις, παρά τα πρόσφατα , ''εκβιαστικώς'', συμφωνηθέντα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Κοινός και αδιαπραγμάτευτος παρονομαστής παραμένει ωστόσο η στήριξη των μνημονιακών πολιτικών ξεπουλήματος και παράδοσης της χώρας και των εργαζομένων.
Έτσι λόιπόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο  κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με μια αιφνιδιαστική κίνηση
απέναντι στον ΓΑΠ,  ήρθαν σε συνεννόηση και συστοίχηση προκειμένου να τεθεί με εμφατικό τρόπο το θέμα αλλαγής ηγεσίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.  
«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα»  δήλωσε  ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Υπ. Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,  τονίζοντας ότι οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω» είπε χαρακτηριστικά, αποσύροντας την υποψηφιότητά του και δηλώνοντας ανοιχτά τη στήριξή του στον Ευαγγ.Βενιζέλο. «Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠαΣοΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου». «Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα»« κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Δύο λοιπόν είναι τα σημεία που ''καίνε'' και ενδιαφέρουν την ομάδα Βενιζέλου-Λοβέρδου:
Πρώτον, το σταμάτημα της συνεχούς και διαλυτικής αποσυσπείρωσης των μελών και ψηφοφόρων του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών, με στόχο να αποφευχθεί ο πλήρης και ολοκληρωτικός διασυρμός της παράταξης ώστε να μπορεί να έχει  δυνατότητα καλύτερης παρέμβασης στο μέλλον.
Δεύτερον, η διασφάλιση και συνέχιση των συμφωνηθέντων με τρόϊκα μνημονιακών πολιτικών.
Η υποψηφιότητα Βενιζέλου, λοιπον, και η ενδεχόμενη εκλογή του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή προεδρείας και προσανατολισμού στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα διασφαλίζει τη συνέχιση των ίδιων αντικοινωνικών, αντιλαϊκών και βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών  πολλώ δε μάλλον, όταν ο ίδιος ''σφράγισε'', ως Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΑΠ και Παπαδήμου, τις πιο ολέθριες και καταστροφικές, οικονομικά και κοινωνικά, πολιτικές επιλογές για τη χώρα και τους εργαζόμενους.
ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου