Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ «ΔΟΤΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Γλέζος και Θεοδωράκης στη Βουλή, μετά από τα χημικά... 
Σχεδόν φύλλο – φτερό έγινε η πάλαι ποτέ συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Παρ' ότι επί της αρχής το νομοσχέδιο έκτρωμα έλαβε 199 ψήφους, το κρίσιμο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, έλαβε μόνο 190 ψήφους, ξεπερνώντας ελάχιστα το όριο των 180 βουλευτών που χρειαζόταν για την επικύρωσή του.

Η συντριπτική τρικομματική πλειοψηφία με την οποία ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, γίνεται κομμάτια και θρύψαλα με ισχυρή πιθανότητα τα δεδομένα της ψηφοφορίας στη Βουλή να προκαλέσουν εξελίξεις.
Στο μεταξύ σε μια επίδειξη αυταρχισμού και οι τρεις αρχηγοί του τρικομματικού «τέρατος» προέβησαν σε μαζικές διαγραφές, κουτσουρεύοντας δραματικά τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Με τη θετική ψήφο της πλειονότητας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα η νέα δανειακή σύμβαση, παρά τις δεκάδες διαρροές που σημειώθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα.  Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία (πλην των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που παρέμειναν και υπερψήφισαν) ενώ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ καταψήφισαν το νομοσχέδιο.
Συνολικά ψήφισαν 278 εκ των οποίων 199 είπαν «ναι» επί της αρχής, «όχι» 74, ενώ πέντε δήλωσαν «παρών».
Το Aρθρο 1 υπερψήφισαν 190 βουλευτές, καταψήφισαν 83 ενώ 5 δήλωσαν «παρών».
Στο Aρθρο 2, «ναι» είπαν 201 βουλευτές, 74 είπαν «όχι» ενώ 3 δήλωσαν παρόντες.
Το Aρθρο 4, συγκέντρωσε 202 «ναι», 74 «όχι» ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Αναλυτικά οι διαρροές:
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ καταγράφηκαν 22 διαρροές («όχι», παρών ή απών) βουλευτών οι οποίοι τέθηκαν αμέσως εκτός ΚΟ από τον πρόεδρο του κόμματος.
Πρόκειται για τους Σ. Κουβέλη, Αν. Βαγενά, Λ. Κατσέλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Β. Παπανδρέου, Λ. Μίχο, Μ. Κυριακοπούλου, Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλο, Β. Τόγια, Γ. Κασσάρα, Χ. Καστανίδη, Κ. Τεκτονίδου, Χρ. Κατσούρα, Γ. Μιχελογιαννάκη, Θ. Παραστατίδη, Αλ. Αθανασιάδη, Οδ. Βουδούρη, Γ. Παπαμανώλη, Γ. Αμοιρίδη, Χρ. Μαγκούφη, Ηλ. Θεοδωρίδη, Τσ. Μάντατζη, Αργ. Λαφαζάνης.
Από πλευράς ΝΔ καταγράφηκαν 21 διαρροές βουλευτών οι οποίοι επίσης διεγράφησαν. Πρόκειται για τους κκ Ελ. Βόζενμπεργκ, Ελ. Κουντουρά, Δ. Σταμάτη, Κ. Παπασιώζο, Γ. Βλάχο, Μ. Γιαννάκη, Μ. Τζίμα, Μ. Ιατρίδη, Κ. Μαρκόπουλο, Κ. Γκιουλέκα, Ζ. Τζικαλάγια, Χρ. Ζώη, Σπ. Γαληνό, Π. Μελά, Γ. Καρασμάνη, Αν. Καριπίδη, Μ. Κόλλια Τσαρουχά, Γ. Βαγιωνά, Αλ. Δερμεντζόπουλο, Θ. Λεονταρίδη και Μ. Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».
Διαγραφές έγιναν και στο ΛΑΟΣ, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη που υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση αντίθετα με κομματική γραμμή.
ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου