Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια διαδικτυακή διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο internet. Με κεντρικό σύνθημα το Είμαστε όλοι Έλληνες, ακτιβιστές και bloggers, από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας.

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς...»
είναι το κεντρικό σύνθημα.

«Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν. Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες! Η κινητοποίησή τους  χτυπάει

στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
 Εν τω μεταξύ, 33 Βρετανοί βουλευτές, συνδικαλιστικοί ηγέτες και ακτιβιστές κυρίως από το χώρο της αριστεράς ανακοίνωσαν στο Λονδίνο ότι θα οργανώσουν μία Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Αλληλεγγύης και συλλογή υλικής βοήθειας για τους Έλληνες πολίτες, σε σύμπραξη με παρατάξεις, συνδικάτα και κόμματα στη γηραιά ήπειρο. Καθοδηγούμενοι από τη βαρύνουσα φυσιογνωμία του βετεράνου αριστερού πολιτικού Τόνι Μπεν, οι συνυπογράφοντες τη διακήρυξη του κινήματος τονίζουν ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη και Μανόλη Γλέζου για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου υπεράσπισης του ελληνικού λαού έναντι των απαιτήσεων της τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου