Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΜΕ... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ!

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε από την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι αν δεν περάσει από τη βουλή η νέα δανειακή σύμβαση τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και η χρεοκοπία δεδομένη.
Τελικά η σύμβαση πέρασε μόνο που κανένας από τους πολιτικούς μας ηγέτες δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ενημερώσει πως θα κατανεμηθούν τα δις που αναμένουμε από τη νέα δανειακή σύμβαση.
Την ενημέρωση λοιπόν του ελληνικού λαού φαίνεται ότι ανέλαβε η βρετανική εφημερίδα The telegraph και ο δημοσιογράφος-ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν ο οποίος
–κρατηθείτε καλά – μας ανοίγει τα μάτια και μας αποκαλύπτει ότι από το κάθε ένα ευρώ που θα πωληθεί στη χώρα μας μόνο τα 19λ θα μπουν στα ελληνικά ταμεία για να χρησιμοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης!
Που θα πάνε τα υπόλοιπα 81 λεπτά ανά ευρώ; Στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», σημειώνει ο βρετανός δημοσιογράφος.
Πιο συγκεκριμένα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.
«Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».
paraskinio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου