Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Mήνυμα από τον αρχαιολόγο κ.Αντώνη Βασιλάκη

«Χθες ήταν μια σημαδιακή μέρα για την ανασκαφή μας στα Τζαννάτα! Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η συνέχιση της ανασκαφής το 2012 με τη διεύθυνση μου. Επίσης χθες είχαμε μια ενθαρρυντική υπόσχεση για χρηματοδότηση της ανασκαφής!
Με αυτά ως δεδομένα, συνεχίζομε και φέτος την προσπάθεια που αρχίσαμε το 2011 να αποκαλύψομε το μεγάλο μυκηναϊκό οικισμό, που πιθανότατα ήταν το κέντρο της επικράτειας των Κεφαλλήνων, που ο άναξ Οδυσσέας οδήγησε στην Τροία.
Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει τον αγώνα του Μάκη Μεταξά, για την μελέτη και ανάδειξη των μνημείων της Κεφαλληνίας.
Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα επαναλάβουμε τις εργασίες με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, και ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Αγαπητοί Κεφαλλήνες όπου γης, η ανασκαφή αυτή είναι προσφορά στην ιστορία του τόπου σας, που έγινε και για μένα τόπος μου.
Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συμπαράσταση και θα σας περιμένω όλους εκεί. Ο κοινός σκοπός για να επιτευχθεί απαιτεί τη συμμέτοχη όλων, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου