Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

SPIEGEL: "ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! "...


... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»!
SPIEGEL: ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ Η ΤΡΟΪΚΑΝΗ «ΔΙΑΣΩΣΗ» ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ!
«Τέλος στη φαρσοκωμωδία» της ελληνικής "διάσωσης" ζητά το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο  σημερινό κύριο άρθρο της ηλεκτρονικής του έκδοσης, στο οποίο επικρίνει την στάση τόσο της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης όσο και της Αθήνας. 
Μάλιστα, ο συντάκτης του κύριου άρθρου προτείνει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν στην «πιο έντιμη λύση της χρεοκοπίας, δηλαδή ενός γενικού "κουρέματος" στο οποίο θα συμμετέχουν και η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές χώρες».
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μέχρι και συστημικά μέσα ενημέρωσης, προτείνουν ευθέως τη διαγραφή του ελληνικού χρέους και τη "χρεοκοπία", τη στιγμή που, τέτοιες θέσεις
όταν εκφράζονται στο εσωτερικό της χώρας μας, αντιμετωπίζουν την μήνι των εν Ελλάδι καθεστωτικών ΜΜΕ. 

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το Spiegel υιοθετεί προωθημένες θέσεις που εκφράζουν ορισμένες δυνάμεις της Ελληνικής Αριστεράς! Απλούστατα, ο "θαρραλέος" αρθρογράφος λέει την ουσία: ότι καμμία χώρα με το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να κάνει ούτε μισό αναπτυξιακό βήμα!
Το Spiegel, αναγνωρίζει ότι ο δρόμος που προτείνει θα είχε μεν ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρωζώνη, και μεγαλύτερο κόστος για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά εάν συνδυαζόταν με μία «πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης, με ένα είδος "σχεδίου Μάρσαλ"» καταλήγει το άρθρο, «θα ήταν τότε ένα πακέτο διάσωσης που αξίζει το όνομά του».

Κριτική στο παλαιό και το νέο μνημόνιο
Το γερμανικό περιοδικό θέτει το ερώτημα τι είδους πακέτο διάσωσης οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας, διόγκωση του χρέους και απομόνωση της χώρας και του τραπεζικού της συστήματος από τις αγορές «χωρίς να δίνει την παραμικρή ένδειξη πως κάτι μπορεί να βελτιωθεί». 
 
Το νέο πακέτο, θεωρεί ο σχολιαστής, απλά θα αναβάλει τα προβλήματα και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες. «Ήρθε η ώρα για μία πολιτική ομολογία: Η πρακτική "μαστίγιο και καρότο" απέτυχε, δεν έχει εφαρμογή η ιδέα πως η χώρα μπορεί να ελευθερωθεί από το βάρος του χρέους της με σκληρά προγράμματα λιτότητας και υπό όρους πακέτα βοήθειας» υποστηρίζει.
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι «Μερκοζί», συνεχίζει, γνωρίζουν πως οι δεσμεύσεις δεν πρόκειται να τηρηθούν, αλλά όλοι συνεχίζουν «για λόγους εσωτερικής πολιτικής». Και μόνο οι πρόσφατες αναφορές για «επίτροπο δημοσιονομικής πειθαρχίας» ή «ελληνικό ταμείο για αποπληρωμή των τόκων» δείχνουν το βαθμό του παραλογισμού των διαπραγματεύσεων.
ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου