Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΗΧΗΡΗ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ..

Απόφαση κόλαφο για τη ΔΕΗ εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έκρινε αντισυνταγματική την διακοπή παροχής ηλεκτρικού σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων κρίνοντας , ωστόσο, την επιβολή του ως συνταγματική.
Το βράδυ της Παρασκευής το ΣτΕ έκρινε ότι η επιβολή του «χαρατσιού» είναι συνταγματική και νόμιμη γιατί δεν είναι πάγιος φόρος αλλά έκτακτος και επιβάλλεται για δύο χρόνια και δεν προσκρούει σε κάποια διάταξη.
Από την άλλη πλευρά, αντιτίθεται στις διατάξεις τους συντάγματος η διακοπή παροχής ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, επιφυλάσσεται, ωστόσο, να αποφανθεί εκ νέου εφόσον το ειδικό τέλος πάρει διαστάσεις μόνιμου μέτρου.
Δικαίωση για χιλιάδες νοικοκυριά και για εκείνους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του δυσβάσταχτου φόρου , ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που αμφισβητούν τη συνταγματικότητα του μέτρου καθεαυτού και ζητούν την κατάργησή του.
Να δούμε τώρα την αντίδραση των κυρίων εκείνων στη ΔΕΗ, που παίρνει και «μπόνους» για κάθε είσπραξη από το χαράτσι και έκοβε το ρεύμα χειμωνιάτικα σε χωριά και περιοχές που βρίσκονταν υπό το μηδέν αλλά και των αξιωματούχων, υπουργών, υφυπουργών και μη που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι μια τέτοια πρακτική είναι καθ’ όλα νόμιμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου