Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τώρα και φάρμακα "χύμα"...

Την αλλαγή της συσκευασίας φαρμάκων που διατίθενται εξωνοσοκομειακά, για να πωλούνται και "χύμα", έσπευσε να ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Προτάσσοντας την εξοικονόμηση δαπανών, ο υπουργός Υγείας είπε στις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος της Βουλής ότι μελετά σενάρια για αλλαγή συσκευασιών, προκειμένου να υπάρχουν στα φαρμακεία ακόμη και βάζα από τα οποία ο φαρμακοποιός θα χορηγεί σε δική του συσκευασία και προσθέτοντας την απαιτούμενη ετικέτα, την ακριβή ποσότητα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι αχρησιμοποίητα φάρμακα ετησίως κοστίζουν 1 δισ. ευρώ και κατήγγειλε ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δημιουργηθεί δίκτυο διαχείρισης ληγμένων φαρμάκων, διαπιστώθηκε ότι κάθε χρόνο πετιούνται 15 τόνοι φάρμακα.
Σημειώνεται ότι έχει αρχίσει πρόγραμμα φύλαξης, διαχείρισης και καταστροφής οικιακών φαρμάκων. Έχουν τοποθετηθεί στα φαρμακεία 7.500 κάδοι υποδοχής ληγμένων ή αχρησιμοποίητων φαρμάκων. Τα φάρμακα μεταφέρονται στην αποθήκη του ΙΦΕΤ στη Μαγούλα και μετά θα στέλνονται στη Γερμανία για να καταστραφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου