Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Το ξέσπασμα του Κώστα Γαβρά για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος συμμετείχε χτες από το Παρίσι στις εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας που έγιναν χτες σε όλον τον κόσμο.
Ο σκηνοθέτης του «Ζ» και του «Αμεν» μίλησε με σκληρά λόγια κατά της Γερμανίας:
«Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».
Ο Κώστας Γαβράς μίλησε και για το γνωστό «τα φάγαμε όλοι μαζί» του Θόδωρου Πάγκαλου, τονίζοντας ότι «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα».
Τέλος, ο σκηνοθέτης ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία» λέγοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου