Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ε.ΛΑ.Δ.Α. από Θεοδωράκη, Γλέζο, Κασιμάτη

Την κίνηση Ε.ΛΑ.Δ.Α. παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.
Όπως είπαν οι επικεφαλής της Κίνησης, στόχος της είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών.
Ο κ. Γλέζος, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων και κάλεσε όλα τα κόμματα να ενισχύσουν τον αγώνα, χωρίς καθοδήγηση.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι "ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε".
Από τη μεριά του, ο κ. Κασιμάτης σημείωσε, πως "οι συμβάσεις του δανείου είναι παράνομες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού, γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να απορρίψει το μέρος του δανείου που είναι απεχθές".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου